Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 10.3.6 Update And Loss Of Output Audio
440 Forums > English > Mac Music > Mac and Peripherals > Operating System and Other Apps
shtreimel
Everything worked super cool before the update, but now, no sound comes out of my system. I'm using a firewire sound module (edirol fa-101) into a 12 in powerbook with 756 megs of RAM. However when I use "built-in" audio option in sys prefs, sound works again. So clearly it's a driver issue between edirol and apple's latest update. Any tips folks?
lepetitmartien
Have you tried trashing the driver, the prefs for audio and driver, reinstall, repair authorizations and restart?

If then it doesn't work, there may be something fishy with the driver. unsure.gif
shtreimel
QUOTE (lepetitmartien @ Dec 1 2004, 01:27)
Have you tried trashing the driver, the prefs for audio and driver, reinstall, repair authorizations and restart?

If then it doesn't work, there may be something fishy with the driver. unsure.gif

Uh no. If you'd be so kind, can you outline how I do the things you just mentioned....or point to a site that explains it. Thanks a bunch. Great site btw.
arvidtp
prefs should be in your user library /Preferences/whatever they call themselves - search for edirol or fa-101 or whatever.

I think lepetitmartien means repair permissions (am I correct?) If so, then open Applications/utilities/Disk Utility and repair your boot volume's permissions.

Restart. I know Apple HAS removed the restart button from new keyboards, but come on... hehe tongue.gif
shtreimel
Ok, this is getting freaky. I couldn't find anything named edirol or fa=101 in library - prefs, etc. I even searched for the name "edirol" and "fa-101" and my search came up with zero entries (However it is clear that in my sys prefs edirol options are indicated in both input and output). A friend suggested that I try downloading the driver and reinstalling it, hoping there would be an uninstall option upon right before the install. But no luck. Actually, it wouldn't allow me to install, a warning popped up warning that I needed OS 10.3. Ok folks, now what?
dixiechicken
Have you tried going to Apples website to download and install
the FireWire 1-0-8 update:
http://www.apple.com/support/downloads/fir...iverupdate.html

On Edrols website they state that you must have it - url:
http://www.edirol.com/support/drivers.html

Cheers: Dixiechicken
brettybwoy
Hello. new member here. i have just bought an edirol FA 101 cos it looked like the right thing. i have a g4 powerbook with os10.3.5
I have same problem, no sound. did you manage to get this problem sorted out shtreimel? is it a driver issue? thanks, brettybwoy.
dixiechicken
You could try the latest combo-update flr OS-X 10.3.7
Get it at Apples website.

Cheers: Dixiechicken
brettybwoy
Hi. Thanks for the prompt reply. Actually, that's exactly what I did last night, to no avail. Also did repair permissions. Maybe I'm doing something wrong...
kaboombahchuck
If it does not appear (the edrol) in the sysems preferances (light switch in dock) > sound > input and output, then you have a driver issue, firewire cord issue, or powerfailure to the edrol.
Edrol is usually fairly quick with updaters, so keep checking with them.
I NEVER update my OS, unless I know for certain that all my software, and hardware will function correctly.
DJPhatt
This is simply a problem of Mac being faster than Edirol, there will be a new driver coming in the next two weeks. Oh and this nothing just wait until Tiger hits......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.