MacMusic.org  |  PcMusic.org  |  440Software  |  440Forums.com  |  440Tv  |  Zicos.com  |  AudioLexic.org
Loading... visitors connected

Anduuu

Profile
Personal Photo
Avatar
Members

Newbie
Rating
 
Options
Options
Pro Infos

Musicians / Composers

Personal Info
Gender Not Set
Birthday Unknown
Anduuu doesn't have a personal statement currently.
Statistics
Joined: 11-Oct 07
Profile Views: 1,626*
Last Seen: Tue 15 Apr 2008, 16:47
Local Time: Mon 23 Oct 2017, 22:53
6 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour
Topics
Posts
Blog
Comments
Friends
My Content
11 Oct 2007
Hi there!

I have a big problem with Firewire 410! The MOST important thing about it-->audio recordind/mic preamps is falling down! WHY????
I expected that this device to record very clear audio tracks, so I to be able to gain them software WITHOUT the big noise gathered with it....

So, I've got a Studio Projects B1 microphone that works perfectely with Fast Track Pro preamps(even when GAIN KNOBS are max pozition), BUT with Firewire 410 it's almost exactely vice versa:
--When I recording it or even I talk to the mic with gain, THIS GAIN has a tikle sound signal gathered with my speaking/recording....this behave like would be the device signal to noise "quality";
--I made all tests I could (Cubase SX2 audio, Sony Sound Forge, Cakewalk, even real time talking), but all the same---looks like "its higher quality signal sound"!!! I tested with another mic and same issue;
-- my question is>>>is this a real issue of it(and what is it - remember that my device is installed and works perfectely); >>>OR this is ALL THIS BOX CAN DO--I mean FW410 has a cheap audio recordind signal and sound..........
SO, PLEASE elucidate for me THIS problem/mistery....couse I'm tired of it, it brought me down...IT really worth the effort, or I should get out of it (even it's OK and seem to work perfectely on the other hand)
thanks anticipated,Boan
11 Oct 2007
Hi there!

I have a big problem with Firewire 410! The MOST important thing about it-->audio recordind/mic preamps, is "falling down"! WHY????......couse:
I expected that this device to record very clear audio tracks, so I to be able to gain them software WITHOUT the big noise gathered with it....
So, I've got a Studio Projects B1 microphone that works perfectely with Fast Track Pro preamps(even when GAIN KNOBS are max pozition), BUT with Firewire 410 it's almost exactely vice versa:
--When I recording it or even I talk to the mic with gain, THIS GAIN has a tinkle sound signal gathered with my speaking/recording....this stuff behave like would be the device signal-to- noise "quality";[/b]
[b]--I made all tests I c
ould (Cubase SX2 audio, Sony Sound Forge, Cakewalk, even real time talking), but all the same---looks like "its higher quality signal sound"!!! I tested with another mic and same issue;
-- my question is>>>is this a real issue of it(and what is it - remember that my device is installed and works perfectely); >>>OR this is ALL THIS BOX CAN DO--I mean FW410 has a cheap audio recordind signal and sound..........
SO, PLEASE elucidate for me THIS problem/mistery....couse I'm tired of it, it brought me down...IT really worth the effort, or I should get out of it (even it's OK and seem to work perfectely on the other hand)???
thanks anticipated,Boan
Last Visitors
Anduuu has no visitors to display.

Comments
Other users have left no comments for Anduuu.

Friends
There are no friends to display.
Lo-Fi Version - Mon 23 Oct 2017, 21:53
- © 440 Forums 2011